איפה הקסיסה?

שכלל את השכטה שלך

קנבינואידים: מופקים מצמח המריחואנה ובקיצור – הממסטלים. ככה אני אקרא להם כי פחות או יותר אם מצליחים לאגור אותם  מתוך השכטה המעפנה המצויה ניתן לשכלל אותה באופנים שונים.

הקטגוריה הזאת מוקדשת בעיקר ל-דור המכונה בפי גם "בני הבכור" וגם גאוות העם למרות שהוא בשום פנים ואופן לא יצא לי מהבטן האישית , הבטן שלי מספיק גדולה כדי לאכסן אותו במאגר הילדים של באנגי מה והוא ביקש אז הסכמתי לו.

הפרק הראשון יוקדש לשיטה הכי פשוטה. הגיעה ערימת שכטה מסיני או מחירבת אל ג'אננה מה 'כפת לי אני ואם אני בישראל אין לי גם הרבה ברירה או כסף ולפיכך :

אנטול את הקסיסונית או זוג מספריים ואקסוס לי את החלקים הנבחרים מותירה על השולחן או על העיתון את הגזעים , ענפים וערימות העץ שנדחפו לתוך הפרחים שלי (אמסטרדאאאאאאם התגעגעתי לפרחים נטולי זרע) ואף אסנן את השכטה הקצוצה למהדרין מזרעונים פראיים למדי.

עם סיום הנקיון אני צריכה לראות בצלוחית קסיסה שנראית כמו אבקת אורגנו למרק שמעתם? לא פחות מזה, קסוסה ירוקה ואבקתית.

את התבליניה הזאת אטבול עמוקות באלכוהול של בית מרקחת %96 לא פחות מזה , ואשאיר אותה במקווה שלהלן בתוך צנצנת זכוכית או אגרטל (העיקר שהמכסה יהיה סגור) . במידה וקצצתי יפה ולמהדרין יספיקו כמה שעות של המתנה אבל אם בא לכם להמתין קצת יותר תנו לזה איזה עשרים וארבע שעות.

עם גמר המטבלת אקח מסננת (של תה ) ואט אט אסנן את הנוזל הירקרק (כמה יותר ירוק יותר מבטיח) לתוך קערה פתוחה ואניח לו לעמוד בטמפרטורת החדר עד שכל האלכוהול ינדוף לו מהנוזל והלאה ומה שיישאר לי בצלוחית יהיה קרם דק .

נכון נראה כאילו נשאר לכם ביד רק עשירית מהקסיסה? תחשבו עוד פעם. העשירית הזאת היא פי עשר סטלה מהקסיסה המקורית אז יש סיכוי גבוה שתצטרכו להוריד פחות ראשים .

אגב לקמצנים שביננו כפי שכבר הסברתי בעבר במקומות שונים: אפשר לחזור על ההטבלה כמעט שלוש פעמים עם אותה הקסיסה כל עוד הנוזל מקבל צבע ירוק סימן שיש עוד מה להוציא מהקסיסה אבל הכי הרבה פעמים שכדאי זה מקסימום שלוש פעמים הטבלה לא יותר כל פעם עם אלכוהול חדש

אחרי שהאלכוהול מתייבש ונמוג (אין לו זכר בשכטה לא לדאוג) את הקרם שנותר בצלוחית ניתן לגרד עם כפית. אני אוהבת לאגור את כולו עם כפית אחת שמדי פעם אנחנו לוקחים קיסם שיניים טובלים בכפית של הקרם ומורחים על הראש קסיסה ששמנו בבאנג או במקרה שלכם אם טרם נגעלתם /נגמלתם מסיגריות על הסיגריה הרגילה והרי לכם שכטה שחבלבלת הזמנים. את אותו הקרם אגב ניתן לדחוף לבישול לסנדביץ לחמאה וכן הלאה והלאה.

זהו שמן מריחואנה בסיסי למתחילים. האלכוהול 96% נחשב הכי שווה כי הוא לוקח איתו כל שמץ של חרטה מהצמח ומשאיר רק קנבינואידים אבל יש גם חומרים אחרי ועל כך בפרק הבא.

ולמי שלא יודע איך קנבינואידים נראים להלן תמונית קטנה שליקטתי מהאינטרנט.

קנבינואידים

נ.ב. למבוגרים אחראים בלבד: יש המקצרים את תהליך ההתייבשות של האלכוהול על ידי חימום – הרעיון הוא לשים את הנוזל בקערית זכוכית שלא מתפוצצת במים חמים ולהניח את הקערית שתצוף לה בתוך סיר עם מים שעומד על הכיריים. המים החמים מאיצים את התנדפות האלכוהול והסיר מים מונע מפגש ישיר של הקערית עם האש

לא, לא לשפוך את הנוזל לתוך סיר מים אלא לתוך קערית ואת הקערית להניח בתוך סיר מים שתצוף לה.

אבל צריך להיזהר כי אם האש נתפסת על הנוזל אתם מועדים לדליקה קטנה בבית וגם לכוויות בידיים או בחלקים אחרים אז עדיף תתנו לזה להתייבש בטבעי .

בזמן שאתם מניחים לנוזל להתייבש לא לשים אותו בשמש אלא בצל – אור השמש נוטה לגנוב מפוטנציאל ה THC הטמון בנוזל.

מי שלא הבין שישאל אותי עוד פעם אני אסביר – יללה תראות עוד פעם.

17 תגובות

  1. sharon
    פורסם 9 באפריל 2008 ב6:37 | קישור קבוע

    שלום
    נשמע ממש מעניין
    אבל רציתי לדעת אם יש פה איזה שהו סיכון עם האלכוהול?
    תודה רבה ואשמח לשמוע על עוד דברים כאלה

  2. פורסם 9 באפריל 2008 ב17:48 | קישור קבוע

    הסיכון היחידי עם האלכוהול הוא שהאש תיגע בנוזל אם החלטת לעזור לאלכוהול להתנדף ושמת אותו להתחמם קלות בתוך סיר של מים על הכיריים. אם תשאיר את זה על המדף בחדר זה יתייבש די מהר במיוחד בקיץ ועדיף שכך – יום אחד פתאום תוריד ראש תסתכל למעלה על המדף לראות אם יש איזה ספר מעניין והופ פתאום תגלה שיש שם שכטה .
    ובאשר לעוד דברים כאלה הכנתי עוד פוסט ואתה מוזמן תמיד.

  3. sharon
    פורסם 9 באפריל 2008 ב18:33 | קישור קבוע

    שלום שוב
    יש לי פה אלכוהול 99.3%
    האם אני יכול להשתמש בזה???
    שוב תודה

  4. פורסם 10 באפריל 2008 ב7:33 | קישור קבוע

    מעודי לא שמעתי על אלכוהול באחוז כזה גבוה תשעים ושבע מקסימום אז תבדוק עוד פעם את האחוזים.

  5. sharon
    פורסם 10 באפריל 2008 ב15:49 | קישור קבוע

    אני לא חי בארץ אני חי בברזיל וקניתי את האלכוהול באיזור של חומרי הניקוי בסופרמרקט
    וכן זה 99.3%
    בכל מקרה כבר עבר לילה והחומר ממש ניהיה קרם
    עדייו אני שואל אותך אם יש איזשהו סיכון לעשן את החומר ככה בבגלל האלכוהול אבל נראה שאין אלכוהול בבקשה תני לי תשובה
    שלך סטלן מסאו פאולו!!!!

  6. פורסם 10 באפריל 2008 ב18:58 | קישור קבוע

    טבלת את השכטה מספר שעות בתוך האלכוהול הזה? סיננת והנחת לנוזל הירקרק להתייבש? חכה עד שהוא יתייבש ממש כמו שצריך (למשל לא יטפטף מצד לצד אם אתה מטה את הקערה שהוא שרוי בה וגם לא ינזול) ואז גרד לך פיסה קטנה עם קיסם שיניים מרח אותה על הג'וינט או על הראש כסיסה וקח שכטה – גם אם טבלת את השכטה שלך באיזה רעל לא תמות מכמות כזאת קטנה. כשאני אומרת אין אלכוהול 99.3 אני מתכוונת ברצינות אבל אולי הברזילאים יודעים יותר טוב – לא הייתי שם עדיין.
    שלך, סטלנית כרגע במקסיקו- ויוה לה מוטה….

  7. sharon
    פורסם 10 באפריל 2008 ב19:43 | קישור קבוע

    תודה רבה לך
    ודרך אגב מוטה בספרדית אז מקוניה MACONIA בפורטוגזית
    למעשה מה שאני מעשן פה בדרך כלל זה חשיש פרגוואי אבל תקופת יובש קשה עוברת עלינו אז יש לי ירוק עם טעם מגעיל ואז נתקלתי בפוסט שלך אז ביי CHAPADO BRASILEIRO TCHAU

  8. פורסם 11 באפריל 2008 ב1:32 | קישור קבוע

    בטח מקולקל עם סוג של עובש, תשים את זה באלכוהול ויצא לך אחלה קרם מזה אותו דבר כמו חשיש.
    לא פגשתי עדיין חשיש פרגוואי לצערי שלוש שנים אני באיזור נטול חשיש והירוקת קצת מבעסת . כל החומרים הטובים נוסעים לארצות הברית כאילו שמגיע להם בכלל ….
    ניסית כבר אייאוואסקה?

  9. sharon
    פורסם 11 באפריל 2008 ב2:55 | קישור קבוע

    כן ניסיתי וגם סלביה עשיתי את זה בטקס בכנסייה ספיריטואלי מדי הדרך המפחידה ביותר להכיר את הגוף שלך מבפנים

  10. פורסם 11 באפריל 2008 ב4:51 | קישור קבוע

    אתה מוזמן לכתוב לנו על זה באנגי מה תשמח לארח חוויות מהבפנים.

  11. B-on-G
    פורסם 26 באפריל 2008 ב2:59 | קישור קבוע

    אם את כבר מכינה שמן, את לא חייבת לקסס תעניין יותר מידי..התוצאה תיהיה שווה גם אם זרקת לתוך הצנצנת אלכוהול קסיסה שדומה לג'ונגל, בנוסף כידוע THC קיים לא רק בפרחי צמח המריחואנה אלה בכל חלקי הצמח בריכוזים שונים כשבפרח נמצא הריכוז הגבוה ביותר, ככה שלעשן גיבעולים את לא רוצה, אבל להכין מהם שמן היא דרך נחמדה לחסוך.

  12. פורסם 27 באפריל 2008 ב0:13 | קישור קבוע

    כפרה אם אני לא מקססת יישאר לי בשמן מלא חלקיקים שאני לא צריכה ולא ממסטלים – לא להתעצל תקסס יש גבול לקמצנות והסיפור עם הגבעולים הוא קצת הזוי הם לא ממסטלים אותך זה כמו הסוכריות בטעם קנאביס כפרה. תנסה פעם לנקות כמו שצריך
    מהגבעולים תעשה זר לשים על הראש ואני מכנה אותם ענפים וקרשים – מי אוהב קרשים בשכטה שלו? האמת היא שרק במזרח התיכון ראיתי שנותנים לך את השכטה עם הקרשים וכמה מגדילים עשות וקוצצים את הראש של הפרחים נותנים לך את כל השאר.

  13. יניב
    פורסם 30 באפריל 2008 ב7:40 | קישור קבוע

    האם ניתן לעשות את אותה הפעולה על אצבע חשיש ?

  14. פורסם 1 במאי 2008 ב3:08 | קישור קבוע

    ןדאי יקירי שאפשר למעשה אהוב ליבי עסק בדיוק בזה במשך שנים רבות – הרעיון הוא לגרגר את החשיש המעפן לחתיכות הכי קטנות שאתה יכול כמו שעושים לפני ששמים בצ'ילום ואז להטביל אותן באלכוהול שישחו שם להנאתם והיתר אותו דבר הכמות תהיה הרבה יותר קטנה אבל האיכות הרבה יותר גדולה. אגב אני למשל אם יש לי חשיש מעפן מעדיפה פשוט לגרגר ממנו חצי כפית לתוך קפה שחור חם בכוסית קטנה ולשתות את הקפה לאיטי לא להשאיר בוץ בתחתית חלילה כי הבוץ עצמו יש מצב שיש בו כמה גרגירים שלא נמסו – תוך חצי שעה יש מצב לסטלה הזויית הרים – הייתי חייבת למצוא איזה הגדרה מתאימה

  15. יניב
    פורסם 1 במאי 2008 ב7:31 | קישור קבוע

    תודה לך (: , אני עוסק בתחום התוכנה אשמח להקים לך איזה פורום כדי שתוכלי להמשיך ולקדם את הנושא במידה וזה רלוונטי מבחינתך אשמח באם תיצרי קשר (:

  16. יניב
    פורסם 1 במאי 2008 ב7:32 | קישור קבוע

    וכמובן תודה ותודה לך על ההמלצות !

  17. פורסם 1 במאי 2008 ב14:44 | קישור קבוע

    אשמח לבקר בכל פורום המקדם את הנושא, אני מדפיסה במהירות מדברת הרבה יותר מהר מזה וחושבת אולי אפילו קצת יותר מהר אבל דבר איתי על תוכנות ואני ברמת פיגור מתקדמת בנושא. בלי שי גם פה לא הייתי.
    בשמחה אצור קשר , רואה את הכפתור הכתום בצד שמאל של הבלוג? אפשר לצוטט איתי ישירות אם נכנסים אליו ואז נוכל להחליף כתובות גם אם תרצה.

שליחת תגובה

כתובת האימייל שלך לעולם לא תפורסם או יעשה בה כל שימוש. שדות חובה מסומנים ב*

*
*